dimecres, 16 de febrer del 2011

ESCOLA PARE IGNASI PUIG: COMUNITAT D'APRENENTATGE


La nostra escola en aquest curs ens hem convertit en Comunitat d’Aprenentatge. És un projecte de transformació i obertura a famílies, entitats del barri, veïns, antics alumnes i altres persones que estiguin interessades en el nostre projecte educatiu.
Després de fer formació el claustre i decidir que volíem fer aquest pas, vam organitzar una assemblea per les famílies i entitats del barri per presentar la nostra proposta. Va ser un èxit, van venir moltes famílies i la majoria de les persones convidades. Tothom es va engrescar molt amb la idea i vam decidir tots plegats dur el projecte endavant.
Per poder començar a tirar endavant el projecte necessitem saber l’escola que volem. Per això en aquest moment estem en l’etapa del somni.
Els primers de somniar han estat els nens i nenes de l’escola. A cadascun els vam donar una cartolina de color verd, havien de resseguir la seva mà i escriure a dins un desig per l’escola. Vam fer una petita tria per mostrar-ho a les famílies el dia de la festa de Nadal. Cadascun dels somnis triats es va traduir en una de les llengües que tenim a l’escola. D’aquesta manera vam poder fer un mural on totes les llengües quedessin representades.
Amb l’informe del primer trimestre es van repartir a les famílies cartolines de colors i així ells també han pogut somniar. En aquests moments estem recollint els somnis de les famílies i juntament amb els somnis dels nens i nenes i, més endavant, amb els dels mestres podrem fer una exposició.
Aquests somnis ens han de servir de punt de partida per començar a transformar la nostra escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada